DinghyGo story

De DinghyGo story begint in 2007 tijdens een wereldreis. In een hotelkamer in Bangkok wordt een TV verslag gedaan van een spectaculair Thundercat Racing event in Nieuw Zeeland. Eenmaal thuis worden enthousiast de eerste Thundercats uit Zuid Afrika geïmporteerd en in de Benelux geïntroduceerd.

Al snel ontstaat de behoefte om een nieuw duurzaam voortgedreven vaartuig te ontwikkelen voor recreatief gebruik. Plezier, mobiliteit, design, gemak en innovatie zijn daarbij de uitgangspunten. Na een intensieve fase van ideeën, ontwerpen en evaluaties wordt het "Dinky" project geboren.

Dinky beoogt de mogelijkheden en voordelen van de klassieke Zodiac en Optimist te verenigen. Er worden 3 verschillende prototypes gemaakt, getest en vergeleken. Om optimale zeileigenschappen te bereiken, wordt besloten een nieuw ontwerp met midzwaard te maken.

Het team wordt verder uitgebreid met ervaren specialisten waaronder Henry, Heerco & Jaap die het pre-productie model Dinky 0.9 volledig ontwikkelen en uitvoerig testen. Het resultaat en de zeilervaringen zijn boven ieders verwachting, wat leidt tot de geboorte van DinghyGo®, the inflatable sailboat. DinghyGo is tijdens de Amsterdam Boatshow HISWA 2013 als wereldprimeur geïntroduceerd en erg enthousiast ontvangen. De Engelse introductie vond plaats tijdens de Southampton Boat Show 2013. Duitsland volgde tijdens Boot Düsseldorf 2014. Tijdens de HISWA 2014 waren de vernieuwde DinghyGo 2 en de nieuwe kleinere DinghyGo S te bewonderen. Daarna volgenden de Beach 2 (met klaproer), de lichtgewicht Nomad 3, de compacte Nomad 230 en de sportieve Orca 280, 325 en 375 modellen.

DinghyGo's ontwikkeling, productie en distributie worden verzorgd door het Nederlands bedrijf Aquacrafts B.V..

De ontwikkeling van DinghyGo is een inspirerende ontdekkingsreis dankzij de inzet en creativiteit van een team van enthousiaste en getalenteerde mensen.

Hopelijk ga jij ook menig avontuur met DinghyGo beleven!

Michiel Troelstra

Oprichter en directeur Aquacrafts B.V.